Geluk

https://youtu.be/CvX9p8EKlIY

Beluister op youtube de sfeerimpressie van Geluk.

cd presentatie

Geluk

Sinds een aantal jaren verzorg ik de muzikale omlijsting van verschillende herdenkingsbijeenkomsten. Met regelmaat komt er na afloop van zo’n bijeenkomst iemand naar me toe met de vraag of ik de gespeelde muziek ook op CD heb staan. Tot nu toe kon ik dan alleen de cd van Da Capo aanbieden.

Dit gaf mij aanleiding om mijn harpmuziek vast te leggen. In de kerk van Ellesdiek heb ik de kou getrotseerd en ben ik de strijd aangegaan met een (cirkel)zagende buurman en een fanatieke SRV-wagen die atonaal zijn aanwezigheid liet horen. Gelukkig had ik een heel geduldige geluidsman!

Het resultaat: “Geluk.”  Een cd waarop stukken staan welke ik speel tijdens een herdenkingsbijeenkomst, aangevuld met stukken ter ontspanning en overdenking die in de sfeer van deze verzameling passen.

Tijdens een van de bijeenkomsten werd er door een nabestaande een tekst voorgelezen over een libelle. Dit verhaal sprak me zo danig aan dat ik thuis op zoek ben gegaan naar de tekst en deze in eigen woorden in de cd-inleg heb gezet. Met houtskool heb ik de libelle zelf ook een plekje gegeven.

Als er nu mensen naar me toe komen met de vraag of ik een CD heb, kan ik antwoorden: “Ja, Geluk.” En dan hoop ik dat ze bij het beluisteren net als ik heel even denken: “Wat een geluk iets te hebben wat het dag zeggen zo moeilijk maakt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s